2024-09-16 1291 浏览
最近真系迷上左放题一听到啲朋友约食饭就会提议去放题今次朋友就book左系沙田嘅大喜屋同我聚旧兼拆番餐一入餐厅左手边已经系自助区入边有蒸点心 中汤 西汤 中式糖水 西式甜品又有新鲜水果 沙律吧 冷盘 冻海鲜区 俾你自己攞黎食 十足十去酒店食buffet咁中汤我就饮左乌鸡花胶汤👍🏻花胶大大件又软滑汤头好浓郁 成碗饮晒我朋友就食咗凉拌鱼皮 佢话好弹牙爽口 好味我仲偷望到隔篱枱拎咗好多点心食但因为我要留肚食其他野嘅关系 下次先再试放题点少得刺身拼盘呢度有成13款刺身俾你拣 仲有松叶蟹脚刺身件件都大大件 仲要一件不漏 数量好足唔使担心会漏单cut单嘅问题今次我就冇嗌到蟹脚 因为觉得拆蟹脚好花时间😛下次下次 今次有好多野都唔够时间食呢间放题仲有特色刺身料理今次试左 泰式虎虾 章红鱼薄切 花雕鲍鱼 冰镇海蜇样样都超有惊喜 真系好好味尤其是冰镇海蜇 海蜇头爽脆好 加埋个酸酸甜甜嘅醋汁 matchy matchy!!我自己一个KO左成碟 仲encore多左次寿司方面 有手握寿司 火炙寿司 卷物加埋有成20几款我就拣咗啲试吓 件件都好高质又新鲜刺身厚切 寿司饭唔会太大旧 我同朋友最推荐就系吞拿鱼 帆立贝
最近真系迷上左放题

寿司方面 有手握寿司 火炙寿司 卷物
加埋有成20几款
我就拣咗啲试吓 件件都好高质又新鲜
刺身厚切 寿司饭唔会太大旧
我同朋友最推荐就系吞拿鱼 帆立贝 墨鱼 红虾 章红鱼 而家睇番相都想再encore🤤

炸物就试左鸡翼 炸鲜奶 都系即刻新鲜炸起热辣辣
天妇罗有虾 南瓜 小蕃薯 蟹柳 件件大小适中又香口

串烧食咗 翠玉瓜 虾 牛舌 菠萝
调味啱啱好 又热辣辣
烧物有羊架 一啲都唔骚 仲好腍好易咬
我最钟意就系西京烧比目鱼 鱼皮烧到香脆
鱼肉仲保持到嫩滑Juicy 成件鱼咸咸甜甜甜
好食到我自己一个都食咗四嚿🫣
仲有一个炆螺片 真系做到酒楼嘅级数 系个几食嘅中菜 螺片调味啱啱好 唔会好韧 爽脆有咬口
朋友就试左乳鸽 又系做到同酒楼整既口味👍🏻香脆

食晒上面推嘢个肚都就嚟爆 仲要留肚食雪糕甜品 都食唔晒去其他一品料理😢

雪糕有Häagen-Dazs雪糕任你拎
我个肚就嚟爆开 所以净系食咗3款

实在太多野食 真系要再揾日二刷!