2024-05-20
发现咗湾仔开咗新嘅中菜厅,华韵厨房,入边除咗有茶餐厅嘅嘢食,特色小菜仲有海南椰子鸡。真系好多选择。我哋叫咗以下嘅菜式。粉丝蒜蓉蒸开边虾($108):蒸嘅时间啱啱好,虾肉保持Juicy。蒜蓉味惹味。粉丝系精粹,成碟清晒。清汤牛坑腩($148):估唔到佢个牛坑腩咁好食。牛味浓郁,而且肉质非常弹牙。仲好食过平时专食牛坑腩面𠮶啲舖头。啫啫福花煲($78):用咗大量蒜头同干葱头去整呢个福花煲,想唔好食都几难。上枱嘅时候咋咋声,好吸引。冬菜蒸黄花鱼($78):本身对呢个冇乜期望。但估唔到冬菜带起黄花鱼嘅鲜味,而且黄花鱼本身嘅肉质都几嫩。腊味煲仔饭($98):必食!!饭焦脆脆哋,唔会好黑好㶶。腊肠同腊肉嘅油香落晒啲饭度,香到呢~ 连我平时好少食饭,都忍唔住食咗好多。是日例汤:今日系红萝卜鸡脚煲猪骨,好多料,味道唔错。冻柠茶(跟晚饭套餐加$8@):食咗咁多嘢,饮番杯柠茶解下腻先。
我哋叫咗以下嘅菜式。
是日例汤:今日系红萝卜鸡脚煲猪骨,好多料,味道唔错。