2023-09-05
我问谦谦来到暑假最后了有冇咩特别想食,佢话想食日式放题,我就醒起好多人推介的沙田大喜屋了,果然来到冇令我地失望, 食物用 QR code 落单超方便,食几多件就叫几多唔会浪费。一来就叫刺身加拿大雪蟹脚、三文鱼、油甘鱼、仿鲍片、希灵鱼、北寄贝、带子、马刀贝、赤贝、象拔蚌、阿根廷赤虾、俄罗斯甘虾, 一大盘新鲜的刺身,肥美三文鱼和鲜甜带子真系食左好多件,油甘鱼够油润。之后就叫左dd寿司,黑松露油甘鱼腩寿司、池鱼王寿司、酱烧帝皇蟹棒、原条穴子、香葱拖罗蓉手卷、海胆手卷、芝士鳗鱼玉子烧、花之亲子、花之恋, 呢到的寿司细细件啱哂我地叫多两款。小食炸物串烧够多款,鹅肝、鳗鱼忌廉芝士卷、牛油果酱拌松叶蟹肉、芝麻鸡翼、紫心香芋丸、脆炸猫山王、皇帝蟹棒天妇罗、天妇罗虾、甜番薯仔天妇罗、牛油烧翠玉瓜、盐烧牛舌、鸡软骨,总有几款啱食。鱼类我最爱比目鱼西京烧好滑溜、盐烧鲭鱼烤得好香、蒲烧鳗鱼烧得几好,香草烧羊鞍唔会太肥入口多汁够腍,烧七味鳕鱼干配酒一流,帆立贝北海烧大大件弹牙,皇牌炸乳鸽,黑椒蜜汁一口牛每粒都沾到蜜汁好香甜,惊喜之作避风塘鱿鱼估唔到咁爽口弹牙好掂,金蒜炭烧广岛蚝够哂肥美。除左上面的食物出面都有水
除左上面的食物出面都有水果,甜品,糖水,饮品等等等。 见到每位食客都食得好满足,我地最后仲食左 Häagen-Dazs 雪糕作结尾, 总结一个价钱座得舒服又多选择每款1件都得,我觉得呢到好啱一班人聚会庆祝。