2024-07-22
久唔久就会想去葵广扫街,今日带阿仔黎试西班牙油炸鬼。见ig好多人食我哋又跟啦,好彩我哋早,唔使排队😀 拣左combo有churros同gelato。churros有6种酱囗味,今次试海盐焦糖味。gelato有五种味,我哋拣咗阿仔最钟意嘅开心果。 仲可以加钱加toppings ,有爆炸糖拣添呀!即叫即做要等7-8分钟。炸完放油纸一阵就会加入一大盘玉桂糖到翻滚。我唔太好玉桂所以叫职员系咁易黏少少糖就够。放好churros之后店员不停唧海盐焦糖酱落churros 杯到😍 churros外脆内软有蛋味。惊喜开心果gelato有好多开心果肉系入面!! 店铺好细心,有油纸供应,拎住churros食都唔会整污糟只手。 最最最重要‼️只外卖汤匙系𢳂得起雪糕而唔会湿淋左😝 焦糖酱多到点唔晒,倒埋落去gelato到一齐食😍