2007-12-11
昨天是我的生日! 原本放假, 但早一晚老板急call有urgent野要我返工, 真系好唔开心!!! 全日无晒mood, 但老公同我去左北京楼! ^_^第一次去太古呢间, 食至爱的片皮鸭啊, 刚好另一台要半只, 我地又半只, 分量o岩o岩好, 另外叫左小笼包, 春卷, 干烧明虾2大只! 同钟意既人一齐食钟意既野, 唔开心既全部忘记了! 干烧明虾有2大只, 黑开有条路, 老公个只爽口, 我个只梅左! 同部长讲, 佢帮我地重新order过2只, 变相送左1只free既!留意到呢个男waiter好勤力, 佢做野好快手, d态度又好, 真系feel到佢用心服务d客人架! 帮我地落单又帮我地倒茶, 多谢前多谢后, 问佢菜式, 佢好用心解说, 真系好认真! 虽然食物水准不太完美, 但佢拉返唔少分!!