1K
2019-01-06 154 浏览
香港人最爱食茶餐厅,而且叫常餐亦都是我哋经常会叫的,因为包罗万有,一定会有鸡蛋,面包配个粉面同茶饮一杯,价钱合理,仲有多款食物,心理感觉好抵食。今次嚟到荃湾千色汇嘅“波士冰室”,梗系要来一个十大必食的常餐啦~ 我叫嘅系瑞士鸡翼捞天使面、北海道牛乳炒滑蛋、丹麦多士、餐饮加12蚊配原味冰波冻奶茶。单睇就已经好丰富,味道真系很不错, 瑞士鸡翼非常入味,鸡肉好滑溜, 天使面份量十足,捞埋瑞士汁一起食,好满足呀~丹麦多士酥香松脆,加上奶味浓郁嘅北海道牛奶炒滑蛋,十分好食。原味冰波冻奶茶,有2大粒用奶茶造的冰粒,奶茶香滑,茶味愈饮愈有。朋友叫嘅“ 鸡扒芝士捞出前一丁”仲配埋半份厚多士,好抵食呀~ 鸡扒炸外脆而且很香,芝士味浓烈,出前一丁软硬兼施,好正呀~厚多士都不错,合格架。叫咗杯热的蛋白杏仁茶,够热又有杏仁味,仲有好多鸡蛋白添,非常足料。小食又点少得“黑松露薯条”,全是粗身薯条啖啖薯肉,仲炸到热辣辣而油又不多,沾上黑松露酱 ,美味非常,我好喜欢呀~价钱十分合理,下次必定会再来。

价钱十分合理,下次必定会再来。
  • 黑松露薯条
  • 鸡扒芝士捞出前一丁