2021-10-20
这一间The Platter 位于天水围悦品天秀酒店4楼里面嘅餐厅,而地方环境宽阔舒适😙,去嘅风格摆设都几特别,坐著感觉都唔错🤔!.同时餐厅都分开几个区域,有Harvest Gourmet® 素肉自助餐区域,沙律自助!.Harvest Gourmet®素肉区食物有几款:素碎牛肉瑞士薯仔沙律韩国泡菜沙律配素猪肉彩椒意粉素鸡沙律四川麻辣云耳配素鸡呢D素肉分别煮起这五款菜式,配搭唔同嘅菜式有唔同效果,而去嘅营养高蛋白质,用咗非基因改做大豆同埋纤维而成,同时而加食素对环境都有好处:低碳饮食,食少D动物嘅产品又有好处,又可以保护动物!.柠檬海盐焗石班鱼柳伴薯蓉及时令蔬菜 $248呢款石班鱼柳卖相都唔错🤔,金黄松脆外皮😮,鱼柳食到入口肉质都好新鲜,而味道带点咸味😋,加埋D薯蓉食带点香口又软绵绵!.焗猪鞍扒配肉桂苹果烧汁拌焗忌廉芝士薯饼及时令蔬菜 $228呢碟猪鞍扒卖相都睇得吓🤔,猪鞍扒肉质味道都好鲜味😋咬入口都有口感.🤔,而去嘅忌廉芝士薯饼两面煎至金香😙,食到入口都好软滑香口😋,配埋肉桂酸甜味道恰恰好!.甜品方面款式方面多款选择🤔,尤其是面包布甸热辣辣食到入口口感松松😙😋,味道带点香浓😙,好香蛋香
Harvest Gourmet®素肉区食物有几款:
素碎牛肉瑞士薯仔沙律
韩国泡菜沙律配素猪肉
彩椒意粉素鸡沙律
四川麻辣云耳配素鸡
柠檬海盐焗石班鱼柳伴薯蓉及时令蔬菜 $248
呢款石班鱼柳卖相都唔错🤔,
焗猪鞍扒配肉桂苹果烧汁拌焗忌廉芝士薯饼及时令蔬菜 $228
呢碟猪鞍扒卖相都睇得吓🤔,
甜品方面款式方面多款选择🤔,尤其是面包布甸热辣辣食到入口口感松松😙😋,味道带点香浓😙,好香蛋香味又带点呍呢拿味好正👍!
*我觉得环境地方都唔错,价格一般,食物都有质素,值得一试*