餐厅: 山東餃子館
资讯:

2015-11-16 1125 浏览
今日有事到长沙湾一趟,可顺便拜会呢间朋友好耐之前推介过的饺子馆。饺子馆离长沙湾地铁站约5分钟步程,沿著马路一直行,跟著google map好易揾到。呢间餐厅店面非常细,只有4张枱约十几个位,但有3个姐姐招呼人客,亦不时同似系熟客嘅食客有讲有笑,人情味十足。餐牌贴满墙上,而枱上亦放上餐牌,图文并茂。因为有太多选择,有选择困难症嘅我谂左好耐先做到决定😂,最尾拣左2款:京葱羊肉水饺 x 蕃茄鲜肉水饺 $33听说老板娘系山东人,饺子系正宗嘅,皮薄馅多街坊价。蕃茄鲜肉水饺比较淸淡,带少许蕃茄甜香。京葱羊肉饺非常重口味,我都差啲顶唔顺🙊 | 原先佢一款味要最少order 10只,但侍应姐姐好好人咁俾我双拼☺️ 佢有十几款口味,如果你面皮厚啲可以叫佢每款俾1只你,可惜我唔敢😛|

京葱羊肉水饺 x 蕃茄鲜肉水饺 $33
京葱羊肉水饺 x 蕃茄鲜肉水饺 $33