2019-06-27
探完bb👶🏻已经系下昼一点几,同朋友都好肚饿,就去左位于6楼的餐厅食晏。一去餐厅都几surprised,空间比想像中大,而且用自然采光,又有outdoor area,感觉好舒服。☺️原本以为只提供素食的医院选择会好少,点知呢度除左有7-8款菜式(自助形成,想食几多攞几多,按重量收钱),仲有汤、糖水、粉面、三文冶、自家制面包、乳酪等等。🥪🥗🍞🥒🍅🍙我同朋友都选择自己夹𩠌,攞野食𠮶阵竟然见到有姐姐整紧格仔饼,超香😍忍唔住嗌左份同朋友share。花多眼乱之下,我每款𩠌都夹左少少试。overall 都几好食,唔会太油太咸,好似住家𩠌一样。比较特别既系佢除左中式既菜式(蒸蛋,炒菜,麻婆豆腐,蚂蚁上树等),仲有比较西式既,好似芝士焗薯仔,焗蔬菜;而汤就系味噌汤,同朋友食既渣咋一样咁足料。不得不提个格仔饼,虽然摊冻左少少先食,但依然好松软,蛋味又重,配埋份量啱啱好既炼奶同花生酱真系不得了😋价钱合理又好食,难怪咁多人帮衬啦,我地食𠮶阵除左有医院的职员,仲有附近学校既学生,都唔少街外客😆推介!!