2020-12-18 66 浏览
今日同朋友专程去元朗大棠睇红叶,我哋先去老板火锅冰室食午餐。因为餐牌上实在有太多选择,我哋两个人都好肚饿,于是叫咗三个餐😆第一个系姜丝牛肉通粉:呢个通粉有好多姜丝,好有健康养生feel😬第二样系邪恶嘅芝士捞丁配炸鸡扒:面上有一块芝士之余仲有成碗嘅芝士可以俾我哋捞,非常好味!炸鸡扒亦都非常酥脆!😝呢两个餐都配奄列火腿,多士加钱转炼奶猪仔包,我哋尤其喜欢炼奶猪仔包因为甜得来又脆!第三样嘢我哋嗌左狮城炒粿条:虽然系最后一样食,但一翻开去到中间都仲有烟出!热辣辣!味道既有干炒河嘅味道,但系冇河粉咁油腻,我几钟意!三个餐都配嘢饮,我哋都各自叫咗一杯招牌咖啡:咖啡嘅面头有啲咖啡粉,咖啡嘅颜色亦都有渐变,好靓!果然系招牌咖啡!👍🏻好好饮!👍🏻最后我地share埋杯热柚蜜就出发去睇红叶了!
最后我地share埋杯热柚蜜就出发去睇红叶了!
姜丝牛肉通粉
芝士捞丁配炸鸡扒