2011-09-14
一支公既我可以食到既餐厅有限 , 所以特别钟意DIY乳酪LEE家野, 自己完全自由发挥, 唔使问人唔使叫人但是一切自己附责(比钱) , 我好钟意LEE种方式~今次去完尖沙咀CANON SHOWROOM , 回程时就见到ORANGI YO这家DIY乳酪店, 来到紧系整返杯靓架啦!入到去第一个感觉系 , 空荡 , 因为乳酪机系入墙式既关系, 四方的店中央没有多余的杂物, 台櫈, 几间洁.最引人注目既唔系女侍应, 而系一共七部十四味既乳酪机 , 真的是多选择, 应该不难找到合自己口味既乳酪.和之前我介绍既MILKY CAN不同, 这店就算有咁多既空间, 佢比到人坐系度食既就只有这几张櫈, 可能考虑到尖沙咀人多时真的会多人得好恐布吧 ?店长怕到时店舖济爆人, 空间太小会控制不了场面?佢地既乳酪味道唔错, 不过可能太冻定系咩原因? 有D味道佢咬起来有冰粒既感觉, 而且有部份既TOPPING可能系雪冰左? 咬起来很硬, 但扣除左LEE个问题, 佢地既味道算系中规中矩, 胜在TOPPING同乳酪选择够多, 大家可以一试另外收银员门很nice, 佢地会主动叫你去试味, 又很好谈, 真系相处得好舒服 P
今次去完尖沙咀CANON SHOWROOM , 回程时就见到ORANGI YO这家DIY乳酪店, 来到紧系整返杯靓架啦! 入到去第一个感觉系 , 空荡 , 因为乳酪机系入墙式既关系, 四方的店中央没有多余的杂物, 台櫈, 几间洁. 最引人注目既唔系女 侍应, 而系一共七部十四味既乳酪机 , 真的是多选择, 应该不难找到合自己口味既乳酪. 和之前我介绍既MILKY CAN不同, 这店就算有咁多既空间, 佢比到人坐系度食既就只有这几张櫈, 可能考虑到尖沙咀人多时真的会多人得好恐布吧 ?店长怕到时店舖济爆人, 空间太小会控制不了场面? 佢地既乳酪味道唔错, 不过可能太冻定系咩原因? 有D味道佢咬起来有冰粒既感觉, 而且有部份既TOPPING可能系雪冰左? 咬起来很硬, 但扣除左LEE个问题, 佢地既味道算系中规中矩, 胜在TOPPING同乳酪选择够多, 大家可以一试
P.S.: 这杯大大乳酪原价系$108 (一样系$15/100gr) , 不过因为coupon既关系(个收银姐姐送既), 所以实际只系收$79...