2025-01-12
夜晚拍拖喺铜锣湾想锯扒,记得朋友喺WhatsApp group提过花都餐厅好食,就走咗去试下。一行到入去,见到都几旺。依间餐厅环境舒适,装修好有怀旧嘅味道,适合想喺夜晚揾间气氛好嘅餐厅锯扒嘅朋友。我哋嗌咗烟三文鱼沙律做开胃菜,师傅俾咗几块好大块嘅三文鱼,食落又好食又开胃。我嗌咗煎大虾伴牛柳餐,而女朋友嗌咗铁板鸡扒餐。WhatsApp group提到去到花都餐厅一定要饮罗宋汤,所以我拣咗罗宋汤做餐汤。果然好香浓,用料好足,你哋可以睇下啲汤色好靓,真系超好饮。而女朋友饮咗忌廉汤,个忌廉汤好滑、忌廉味好重,应该系真忌廉,而唔系一般餐厅果种面粉沟水嘅汤。正餐个大虾仲大过我只手掌,鲜美可口,食得好满足。而牛柳又tender又juicy,加上好浓肉香味,唔似有啲餐厅落咗松肉粉咁霉。女朋友嗌嘅鸡扒都劲大份,外面嘅皮好酥脆、肉质鲜嫩多汁,用铁板上令到佢好香口。用黑椒汁淋落去发出「渣渣」声好有感觉!值得一提嘅系,服务态度好好,食得好愉快。埋单果阵发现免加一,真系估唔到晚市唔需要加一,真系好公道啊。整体嚟讲,用餐体验几好,系夜晚锯扒嘅绝佳选择。。
值得一提嘅系,服务态度好好,食得好愉快。
整体嚟讲,用餐体验几好,系夜晚锯扒嘅绝佳选择。