2019-04-26
响医院返工,通宵班少不免。难得有两位同事一齐返工,不如响返通宵班前食个超满足既晚餐。今次拣左呢间一人一锅,试一试佢够唔够满足先。呢度既锅系套餐咁点,一锅+一主食(饭/米线/米粉/手工面)+饮品$72有超过十款锅可以拣,本身锅入面已经有唔少材料,所以就算唔叫其他配料都好够饱。酸菜白肉锅,一上枱既时候,有啲失望。因为佢既酸菜唔系台湾果款,而系谭仔果款大头酸菜。不过汤头滚起之后,啲汤饮落又似返平时既酸菜白肉锅味🤣🤣🤣🤣白肉分量足够,不过不失。锅底除咗酸菜白肉,仲有豆卜、大量椰菜、粟米、切成片装既台湾肠等等。配料份量足够味道尚可接受。同行朋友叫左虫草花鸡肉锅、鸡肉份量不少,而且全都是鸡脾肉。上枱嘅时候,鸡肉已经煮到七成熟,所以只要锅底再滚,鸡肉已经食得,呢个安排唔错。配料跟酸菜白肉锅底一样,都系份量唔少既。饮品方面都系一啲大路既台式饮品,味道尚可,而且系大大杯既,岩哂打住边炉饮。埋单既时候先发现原来唔洗加一,食到咁饱都系$72一位,仲要唔洗食吉边咁揾位,呢个价钱同味道,我绝对接受!
难得有两位同事一齐返工,
不如响返通宵班前食个超满足既晚餐。
今次拣左呢间一人一锅,
试一试佢够唔够满足先。
呢度既锅系套餐咁点,
一锅+一主食(饭/米线/米粉/手工面)+饮品
有超过十款锅可以拣,本身锅入面已经有唔少材料,
所以就算唔叫其他配料都好够饱。
酸菜白肉锅,
一上枱既时候,有啲失望。
因为佢既酸菜唔系台湾果款,
白肉分量足够,不过不失。
配料份量足够味道尚可接受。
同行朋友叫左虫草花鸡肉锅、
配料跟酸菜白肉锅底一样,都系份量唔少既。
饮品方面都系一啲大路既台式饮品,
味道尚可,而且系大大杯既,岩哂打住边炉饮。
埋单既时候先发现原来唔洗加一,