2016-01-06
拣得酒吧,司令一心系想同朋友仔摸住酒杯底谈谈心,响队返两杯既同时,当然要叫啲小食黎搭配下。点知当第一份小食放上枱之后,司令个心就飞左落啲好西到,对手挂住有叉用,而忘记左酒杯底lu~ 首先系〈黑松露芝士炸薯条〉哗哗哗,呢份薯条真系不得了!一闻:香味浓!一叉:厚度足!一食:Oh my god!份薯条好好味呀!黑松露响口中爆发香味,芝士非常浓郁而且咸味适中,薯条粗得黎仍然够脆,正呀! 然后系三款串烧〈鸡髀菇〉〈牛舌〉〈牛柳粒〉过往食串烧,会觉得款款都用差不多既调味,但呢间就完全唔同喇~一辣、一甜、一咸!辣味既系厚过块鸡髀既鸡髀菇,充满烧烤既焦香味但依然好Juicy!而件牛舌,一样系厚厚实实,表面粗犷既佢,原来内里好柔软。加上用左蜜汁腌制,成个左就好似食紧绵绵密密既猪颈肉!最后系牛柳粒,简单既咸味,突显左肉质既鲜美,油脂分泌亦岩岩好!呢三款串烧,绝对令司令为之一振! 最后当然要讲下酒啦~司令叫左杯名为〈So Sad〉既Cocktail。有柠檬、薄荷酒etc. 当中既微酸完全中和了全餐带来既油脂,好fresh好醒神~ 餐厅既环境亦好
餐厅既环境亦好舒适,有气氛得黎唔会太吵闹。而店员既服务态度非常好,十分有礼貌。系一间值得去摸住酒杯底同时揸住支叉既Bar & Restaurant!!