2022-06-27
夜晚上堂后又唔想食得太多太heavy,见平时经过有间小小的串烧店,一于入去食先🫶🏻店内面积小小,只有2张高枱及2张露营枱。装潢以木系为主,营造出小木屋的感觉,配上柔和的灯光,有种很warm的感觉❣️ 可惜当时只有高枱可以选择,未能享受露营的感觉🥴 老板非常友善,会向客人互动✨ 仲见到厨师哥哥忙碌地处理食物。最后我地就点了几样小食:🫶🏻口水鹅肠 $48/份配搭非常有新鲜感✨鹅肠爽脆,配上口水汁,微微的麻麻辣辣,超开胃的凉菜!🫶🏻鸡皮饺子 $38/份见几得意又试下先☺️ 鸡皮包住肉馅,鸡皮烧得香脆唔会油腻👍🏻 咬开会爆鸡油,油香够赞,个人喜爱💕🫶🏻脆骨鸡肉丸子 $22/串啖啖鸡肉,咬落食到有鸡软骨,口感不错👍🏻🫶🏻冬阴公鸡肉串 $22/串超香冬阴公味,烧得有微微焦脆,非常香口❣️🫶🏻蜜糖猪颈肉 $48/份猪颈肉烧完唔会干柴,仲好juicy有肉汁🤤🫶🏻鸡翼 $22/串看似好普通,但调味非常入味,猪先生话几好食㖞✨🫶🏻鸡肾 $22/串呢个就稍为普通少少🤏🏻个人认为味道较淡(重口味人士🙊)🫶🏻黑松露忌廉海鲜乌冬 $98呢个上枱就闻到阵阵黑松露香味。乌冬挂汁🤤 海鲜就有青口鱿鱼蚬肉,我地极速清碗🤣🤣可惜
🫶🏻口水鹅肠 $48/份
🫶🏻鸡皮饺子 $38/份
🫶🏻脆骨鸡肉丸子 $22/串
啖啖鸡肉,咬落食到有鸡软骨,口感不错👍🏻
🫶🏻冬阴公鸡肉串 $22/串
超香冬阴公味,烧得有微微焦脆,非常香口❣️
🫶🏻蜜糖猪颈肉 $48/份
猪颈肉烧完唔会干柴,仲好juicy有肉汁🤤
🫶🏻鸡翼 $22/串
看似好普通,但调味非常入味,猪先生话几好食㖞✨
🫶🏻鸡肾 $22/串
呢个就稍为普通少少🤏🏻个人认为味道较淡(重口味人士🙊)
🫶🏻黑松露忌廉海鲜乌冬 $98
可惜最近食紧中药,饮唔到啤酒,串烧烧物配啤酒🍻,绝对更开心❤️