2024-03-11
观塘街坊又揾到好嘢食啦!!呢间老细跑步经常都经过,但系真系未试过……上次朋友话晚餐抵食夹大件,今晚就同老细嚟试下!听个部长话有几个菜仲未出菜单,问我哋试唔试??又食唔食最大恶极~一于就试下啦!!🐂水煮安格斯牛柳粒:今日MVP~份量大唔在讲,配料又多,味道一流!!虽然系水煮,但唔会觉得油冧冧,牛柳粒非常软滑,亦都好香牛味。下面仲有宽薯粉、莴笋片、大豆芽同云耳~呢一煲,真系一定要试!!👍🏻👍🏻🐟五柳香煎黄立仓:呢味真系比较少见~黄立仓上枱大大条,仲煎到卜卜脆~十分香口!!个五柳汁酸酸甜甜,有好多酸瓜丝,配埋甘笋丝,十分脆口又惹味!🥰🦐生汁明虾球:虾球大大个,圆碌碌~炸到脆卜卜~裹上薄薄嘅沙律酱,香口得嚟又几清新,上台果阵仲出晒烟添!😋🌿蒜蓉虾酱炒通菜:调味恰当,唔会太咸,虾酱味够香,但系又炒得好嫩~最重要系份量非常多!!😂🥰👍🏻相信佢午饭时间一定座无虚设~因为以今时今日嘅经济状况,星期一晚饭时段,竟然仲返到枱~真系劲!!佢楼上仲有鹊局小菜,真系返工放工一条龙服务呀!!😂😂👍🏻