同事啱啱去完 Chef Stage de Eddy Chu 叹西餐, 越讲越吸引, 忍唔住都book咗位去食, 冇咩特别嘢庆祝,纯粹想去relax 吓。餐厅分两边,景致极度开扬, 足有180度极广阔远景, 今日早来了,安排的位置仲可以望到少少海景~ 非常幸运!鲜虾凯撒沙律$128看似普通, 但我非常欣赏佢嘅沙律菜, 每块都好厚而且清脆爽甜, 系一点点苦涩味都冇。 蒜蓉包粒也是烘得脆脆的👍! 鲜虾反而系配角~忌廉鲍鱼冬阴海鲜汤$88味道绝对有惊喜, 冬阴汤底配合香滑忌廉, 想像唔到系咁夹咁好味~ 最正就系汤底带少少辣, 一啲都唔腻。 材料丰富 ,有虾 ,蚬。鲍鱼非常之入味, 烟韧又弹牙, 竟然仲有一只好大嘅帆立贝剌身, 冬阴功汤也阻挡唔到佢嘅鲜味~ 整体是非常满意, 也是很成功的创新口味,推介推介!香草焗田螺没有连壳焗, 包住嘅薄脆应该系面粉? 口感唔错 。田螺独有嘅鲜味配合薯蓉也是十分滋味!鲜蟹肉浓汤配生蚝杯$128朋友的生蚝杯见到都想食~ 那杯蟹肉浓汤集合所有蟹嘅鲜味, 浓郁满泻~鲍鱼配鸡扒芋头蓉羽衣甘蓝分量好大~ 总觉得高级嘅西餐份量会好精致。想讲块鸡扒又厚又juicy~ 两个人吃

鲜虾凯撒沙律

鲜虾凯撒沙律$128

忌廉鲍鱼冬阴海鲜汤$88

鲜蟹肉浓汤配生蚝杯

鲜蟹肉浓汤配生蚝杯$128

鲍鱼配鸡扒芋头蓉羽衣甘蓝
分量好大~ 总觉得高级嘅西餐份量会好精致。
想讲块鸡扒又厚又juicy~ 两个人吃都够。

外皮煎得够香, 配菜还有羽衣甘蓝。 以芋头蓉代替薯蓉,也非常特别!

黑毛猪肋条
先吃菠萝和巴西叶, 酸酸甜甜打开胃口~
有炭烧嘅焦香, 猪肋条咬落爽脆, 绝对啖啖肉, 烧汁美味, 份量也绝不精致!

甜品有小巧精致嘅慕丝蛋糕, 分量啱啱好。

食物好有惊喜, 配搭得宜, 用料亦好落本!
鲜虾凯撒沙律
鲜蟹肉浓汤配生蚝杯