2014-06-14
今次同朋友去佢推荐既烧肉店阿利水,个名好奇怪,完全唔知咩黎,佢都无讲,所以就跟著佢,一去到原来去食韩国野一去到,就有九样《韩式前菜》等紧我地,比起系韩国食要自己拎仲有诚意,前菜既款式系超多嫁,不过我自己就只系会食泡菜。好味道既,好爽口。首先 朋友就叫左个厚切五花腩,佢话系韩国都未必食到咁正,咁又当然要试下,三大块厚切既五花腩,咩调味料都无,不过睇落都觉得好好食, 脂肪同肉都好平均,加埋洋葱,应该一流,原本谂住自己烧,点知店员就已经抢先一步,帮我地烧佢地,愈烧愈香,快D有得食喇,好快就烧好喇,仲帮我地切埋,非常好服务 ,五花肉都烧得岩岩好,出面有少少㶶㶶地好香,唔会有苦味,裹面既肉都好嫩,又新鲜,加埋洋葱食,正。之后叫左个豆腐汤,份量十足,味道都唔错,起码唔会系五味粉汤