呢间边炉真系无令我失望,好味兼抵食!今次我地BOOK左台食晚上7:30,7:30去到时未算好FULL,仲有唔少空台,不过愈晏就愈多人黎食啦,成场爆满呀!餐厅既格局系旧式火锅店,唔好预坐得超舒服,但胜在好有FEEL!汤底我地叫左蕃茄薯仔拼沙嗲,蕃茄薯仔汤底一上台吓亲,劲多料,佢系用新鲜材料即时煲个汤底,但由于料太多,要等佢煲起个入味既汤底都要几耐下,所以我地一开始都系专心食沙嗲汤底。沙嗲汤底好香,又唔会太辣又唔会太咸,而且佢又唔会有煲㶶既问题,由头食到落尾都系咁浓味,一绝!蕃茄薯仔汤底都唔输蚀,虽然等得耐,但系值架!个蕃茄劲甜,而且目测佢落左两大个蕃茄落半煲,劲有诚意!佢既材料,基本上想食既都有齐。特别推介下D肉呀,好新鲜!牛方面我地叫左本地牛同雪花肥牛,两款都好有牛味呀!本地牛就有口感D,烟韧D,不过相对瘦D。雪花肥牛卖相己经岩打卡,每片既雪花都劲靓呀,肥瘦岩岩好!其他食材我就唔特别讲啦,都系基本野,不过款款都系份量多,而且质素唔差!唯一想讲系虾滑同墨鱼滑麻麻,下次可以唔叫。另外,每款肉底都有大量菜托底,仲要系唔同款又新鲜既,可以悭返叫菜既钱,劲贴心!唯一缺点就系餐厅地点远左D,系旺角
呢间边炉真系无令我失望,好味兼抵食!

唯一缺点就系餐厅地点远左D,系旺角站行过去行左成廿分钟,奥运站相对近D,但都要步行一段距离架。
2019-05-08
  • 雪花肥牛