2020-11-05
前排见新都城二期开咗间新野,系食上海野。呢一日就约咗个friend嚟食Tea。铺面唔算大,不过都唔算太迫。先唔讲嘢食好唔好食,第一个感觉就系经理同埋啲员工都好有礼貌,服务态度真系好好,对于我来讲净系呢点都加100分。疫情期间,仲好贴心咁预备左口罩套俾我哋。睇吓个Menu真系吓亲人,个tea都系$30-40。老实讲,出面食个茶餐厅都唔止呢个价,仲要系商场铺。咁我就满心欢喜嗌左T2四川担担面+T8坚信号生煎包+孜然鸡中翼,再加配左两个小食,一个红油抄手同一个迷你虫草花云吞鸡。个人觉得最好食系只鸡翼,又香又脆(心心眼),值得再战。个生煎包都不错,个底够脆,入边又锁住到啲汁。另外个担担面份量非常之大,同一个lunch冇分别,大家真系唔好当佢系一个Tea咁简单...真系会好饱。味道方面都系正常水准,个汤底唔会太多人太腻,亦都冇乜味精。而呢个云吞鸡个白胡椒味略嫌太重不过整体系几好,又几够料,只鸡锤个size同嗌个只鸡翼一样大!个人比较喜欢食辣野,平时都食得几辣,所以觉得个红油抄手个辣平较淡。换过角度谂,其实都几适合唔食得辣嘅人去试lmao。btw 下午茶餐仲有送嘢饮,杯豆浆都唔错又够大杯!两个下午
铺面唔算大,不过都唔算太迫。
btw 下午茶餐仲有送嘢饮,杯豆浆都唔错又够大杯!
两个下午茶餐埋单$100有找,抵到不行!