2020-04-05 40 浏览
因为openrice做紧外卖自取,之前食过lunch真系觉得好鬼抵,而且知道质素如何,所以今日收工谂唔到食咩好,就醒起呢度,一于再帮衬!因为疫情应对措施嘅关系,虽然店仔细细,但每枱距离已经拉远左,所以坐满都只会得往日一半嘅客量,而且我嚟到嘅时候系包场。既然冇人,当然拣堂食啦!食得安心丫嘛!😂唔系咩庆祝,所以就拣左最抵食嘅一人套餐,同同事一人拣一款再share。我拣左米芝莲海南鸡饭套餐,鸡都有鸡味唔会淋batbat,饭佢跟返泰式用啲泰国碎米,姜黄味好香,值得得奖嘅。虽然酱汁唔多选择,但钟意佢啲鸡够滑,而且佢个泰式青瓜沙律细细粒好易食,好岩我,又够fresh。同事拣左泰式青咖哩虾球饭,青咖哩个咖哩底椰汁味好香偏甜少少,眼见虾球都好大只,而且超多甜椒,豆角果类蔬菜,好健康,咖哩唔太辣,送饭唔错。泰式酸辣凤爪味道非常之正宗,无骨爽口仲几大份,做开胃小食就非常好。泰式香茅鸡翼秉承泰式炸嘢style,都炸得几出色,但系味道就相对比较普通。椰汁冰嘅椰奶味丰富,用料充足。泰式香茅姜蜜就有丰富嘅herbs味,够natural,加左奇亚籽,又健康左。