2022-07-30
今日嚟staycation,天气太热,喺唔想离开酒店嘅情况下,就去咗意廊食lunch。侍应安排咗喺餐厅靠窗嘅位置俾我地,望出出面劲好天,人都开胃啲呢度嘅lunch menu都算多选择,阿女就要咗卡邦尼意粉爸爸就要咗美国安格斯肉眼,而我就拣咗黑毛猪鞍。而且仲叫咗个Margarita Pizza 一齐share 食添!卡邦尼意粉系阿女嘅最爱,依到嘅意粉酱汁好 creamy 味道都够浓郁。份量唔算太大所以阿女食啱啱好!爸爸嘅肉眼都唔错,不过就有少少overcooked,而我嘅黑毛猪鞍就好出色喇,肉质嫩滑,容易入口,所以极速食晒。最后就系Pizza啦,馅料都算多,入口酸酸嘅,阿女就唔太钟意,但爸爸同我都几满意。大热天时食啲酸嘢特别舒服😌每个lunch set都包一个餐包、甘荀南瓜汤、同埋一杯餐饮。最后食到我哋揽住个肚走!酒店餐厅嚟讲,唔洗$200就食到中上级嘅西餐,真系算超值㗎!