2019-02-08
今日约咗个非常食得辣嘅大胃王食晚饭,所以我已经估到佢会想食麻辣火锅,揾餐厅时见到依间开张无耐嘅四川串串锅,仲要系限时任食,而且位于旺角,位置都相当方便我哋,就二话不说拣咗佢啦。首先虽然店面唔大,但环境干净,而且食物嘅选择亦都非常多,雪柜入面自取嘅食物非常多选择,各丸类、菜类、肉类以及面嘅种类都好多。饮品同甜品嘅选择都有好多,仲有比较少见嘅饮品拣。而除咗有雪柜摆放嘅食物外,各枱面上都放咗可以拣选其他肉类、海鲜同汤底嘅点菜纸。汤底方面我哋就拣咗中麻辣同胡椒酸菜猪肚汤,麻辣嘅中辣辣度非常够,胡椒酸菜猪肚汤就味道啱啱好,连埋酸菜食好惹味。虽然汤底够味,但餐厅都有好多酱料提供。本人就觉得辣椒牛肉同蕃茜牛肉都好好味。鱿鱼都出色,爽口弹牙。追加配料嘅安格斯牛肉非常出色,我哋都不停encore。最后食返个薯粉同甜品真系非常饱。埋单人均只需要$176.5,通常食依种四川串串麻辣锅都比较贵,依间可以限时任食,又抵食又好味,一定会再黎帮衬。
虽然汤底够味,但餐厅都有好多酱料提供。
本人就觉得辣椒牛肉同蕃茜牛肉都好好味。
鱿鱼都出色,爽口弹牙。
追加配料嘅安格斯牛肉非常出色,我哋都不停encore。
最后食返个薯粉同甜品真系非常饱。