2021-03-23
我食拉面特别中意食啲好浓郁既汤底,豚王就一定唔会失望,佢算系连锁拉面店之中好食既拉面店。同埋我中意拉面店有得自己拣浓度同拉面硬度,呢到会有张纸仔俾你圈翻自己个人既口味,咁就可以拣个最岩自己既拉面。黑王 ($96) 溏心蛋另加$17黑王系用咗日本秘制黑酱,所以汤底都系黑色。我自己就拣咗浓汤底,多蒜蓉,浓香味油,拉面我就拣咗超级硬。果然拉面一上枱,我再试一啖汤,果种浓稠度好正。上面系有一球肉碎捞咗黑酱,我捞埋落汤,成个拉面好有层次感。不过拉面虽然我拣咗超级硬,但系都唔系话好硬。赤王 ($96) 溏心蛋另加$17赤王呢一碗拉面应该系我食过辣既拉面之中最好食,汤底辣得黎唔会死辣,加上由于汤底浓,拉面好挂汤,真系食得好过瘾。溏心蛋都唔错,生熟度岩岩好。唯一就系略嫌个价格偏进取,一粒蛋既价钱要成$17,连拉面就要成$113,偏贵。不过因为好食,就算喇,间唔中食下都可以。
黑王
黑王 ($96) 溏心蛋另加$17