2012-12-27 44 浏览
平安夜同女朋友突然想打边炉,又唔想食楼下果d cheap鸡边炉,心血来潮醒起,朋友介绍过几次呢间位于荃湾既常满. 女朋友问系咪真系咁好食啊???唔理,试番次咪知啰! 我地山长水远入去到, 间铺头差唔多系条街尽头.坐底无耐就点左朋友劲力推荐既滋味常满鸡煲(女朋友唔食得辣所以无叫到辣), 煲都几足料几好味, 食完滋味鸡再落汤, 呢个食法之前未试过, 感觉好新鲜, 汤俾定我地食完可以自己加, 唔洗下下都要叫人,呢个做法几好, 我中意!! 之后有个哥仔介绍试下象拔蚌仔, 餐纸上面仲未有, 好新鲜爽口份量够, 完全唔似酒楼食个d死蚌咁无味得个咬字. 之后叫埋例牌肥牛同手打墨鱼滑, 牛肉质嫩肉味都唔重, 呢个啱女朋友食, 因为佢唔系太食牛! 墨鱼滑好'交'、新鲜、又够弹牙.侍应服务态度不过不失, 可能有段时间太繁忙。最后埋单二百八到,食物水准唔错,会再帮衬!!!

庆祝纪念
平安夜