2018-05-18
早前见到网媒介绍位于观塘工厂区内的火锅放题,除左火锅料任食内,牛排都系任食的!此外,餐厅仲提供器材比大家亲自落手整甜品。坐低后,大家可以到饮品自取柜拎饮品。有汽无汽、纸包罐装都有。食物方面,除左有猪牛鸡外,仲有鱿鱼、鲮鱼滑可以选择。咁当然仲有不同的丸类、饺类、肠仔餐肉、蔬菜、面类。除左火锅,餐厅的牛排都系任食的!口感唔会太老,煎得都几香。不过想食齐咁多款食物的,建议叫一块就可以了。有惊喜的系火锅有三格汤,包括苹果蕃茄浓汤、重庆辣鸡王及越式香茅柠檬猪骨汤。本身有D怕食个鸡煲,因为我唔食得太辣。但呢份重庆辣鸡王,个人觉得还可以接受,而且鸡肉都算系嫩滑。其他火锅配料比相象中新鲜,可以接受。餐厅提倡一边食一边玩,所以提供多款玩具比食客选择。大家仲可以到大萤幕大展歌喉地唱K,不过食客们无人唱。到左我最期待的甜品DIY手作坊!呢到大家可以自制爆谷、日式小丸子、crepe、鸡蛋仔、绵花糖。所有的制法都可以参考墙上的instruction。唔知系个粉定我唔多识整,食落味道只系一般。一分钱一分货,晚餐星期一至四每位$138,星期五六日每位$148。任食任玩4.5钟,食物属一般水平,不过胜在可以坐得够耐,
其他火锅配料比相象中新鲜,可以接受。
一分钱一分货,晚餐星期一至四每位$138,星期五六日每位$148。任食任玩4.5钟,食物属一般水平,不过胜在可以坐得够耐,又有咁多野玩,带埋小朋友黎的话,应该玩得几开心。
钟意我的分享的,我邀请你订阅我的食评,我会继续与大家继续发掘有咩CP高的冰粮!(敬礼)