2022-06-22 92 浏览
食日本野最紧要系新鲜咁先食得出刺身鲜味,今日这一餐佢既鱼生饭令人印象好深,的确好食。先上汤及沙律首先我地叫了刺身及熟食,试一试。右口鱼边鱼寿司右口鱼略略烧过,带一种香味,再令左口鱼既油香味带左出黎,几乎人口即溶。刺身方面,油甘鱼相当厚切既一片,而且好大片,个味道都好鲜甜深海池鱼本身池鱼系今日推介,所以直接叫了。佢薄薄一片,鱼既纹路清晰可见,可切油甘鱼咁重味,但鲜甜味绝对不减。柔煮鲍鱼鲍鱼个个时间掌得好好,完全不会觉得硬。蟹黄酱蟹膏豆腐这个豆腐犀利,小小一口却回味无穷。充满蟹膏香味,而且小小一件。梦之丼-主角-不愧signature dish. 里面有三文鱼子,三文鱼带子帆立贝,海虾,松叶蟹仲有最钟意既海胆,右口鱼边-本身饭已经调味 而且几个海胆绊埋一齐之后 个饭变到超鲜味,仲有鲜甜。-另外 帆立贝超厚肉 超鲜甜 好好味。新鲜得好甜,果然有料到。花锦鱼生丼-这个亦不多让,一样好味。 三文鱼子,三文鱼,赤虾,樱花虾,蛋,青瓜-角切方式既鱼生饭,每一口都食到鱼生滋味
食日本野最紧要系新鲜
咁先食得出刺身鲜味,今日这一餐
佢既鱼生饭令人印象好深,的确好食。
先上汤及沙律

首先我地叫了刺身及熟食,试一试。
右口鱼边鱼寿司

右口鱼边寿司

刺身方面,
油甘鱼
相当厚切既一片,而且好大片,
个味道都好鲜甜

柔煮鲍鱼
鲍鱼个个时间掌得好好,完全不会觉得硬。
蟹黄酱蟹膏豆腐
这个豆腐犀利,小小一口却回味无穷。
充满蟹膏香味,而且小小一件。

梦之丼-主角

花锦鱼生丼
-角切方式既鱼生饭,每一口都食到鱼生滋味
2022-06-20
右口鱼边寿司