2020-06-05 132 浏览
一行近间舖就好似进入咗一个梦幻国度!香薰充斥住整间店,再俾花圈头箍我哋,将我哋变身成仙子🧚🏻‍♀️,再喺独角兽🦄️同带有音乐嘅旋转木马🎠陪伴下,叹咗一个精致美味嘅「梦幻之愿」下午茶🍵🧁!一个以梦幻同愿望做主题嘅下午茶,满足晒视觉👀、嗅觉👃🏻、听觉👂🏻同味蕾👅嘅享受!☕️有机覆盆子蓝莓黑加仑茶🥗鲍鱼沙律🥐牛角包🥖番茄南瓜酥饼🧁伯爵茶杯子蛋糕🍬伯爵茶马卡龙🍮蝶豆花玫瑰奶冻我好欣赏呢个tea set,因为佢咸点多过甜点,唔会食到好辛苦!味道一流!一开始饮啖花茶,酸酸甜甜好香浓、好开胃!鲍鱼沙律呢个新鲜嘅配搭味道酸酸咸咸,出奇地好味😋牛角包暖暖的、好松化!个酥饼有番茄南瓜蓉,好有惊喜!食完咸点,接住就系清甜可口嘅甜点啦!伯爵茶马卡龙实在太好味!甜度适中,又有淡淡嘅Earl Grey茶香!伯爵茶杯子蛋糕茶味同甜度又系好适中,唔会太甜!蝶豆花玫瑰奶冻,淡淡嘅花香,解腻一流,所以留返最尾食系明智嘅决定!

☕️有机覆盆子蓝莓黑加仑茶
🥗鲍鱼沙律