2019-03-04
一入到呢间餐厅就觉得少女味十足,餐厅用上梦幻嘅粉红色同蓝色做主调,再加上漫画风嘅挂画做装饰,充满打卡位,难怪好姊妹嚷着话要嚟。我哋要左新出推介波士顿龙虾汁扁意粉。卖相真系一百分,好似一件艺术品咁,卷着意粉嘅铁叉悬浮在半空,好有睇头。而且波士顿龙虾既size都唔细,开边之后都好多肉,而且系弹牙既。另外龙虾汁都好浓,加左少少番茄酸酸的,意粉亦好烟un。整体来说,虽然价钱比较贵,但系其实都好值得。另外亦要左铁板香烤柚子猪扒配饭,柚子味就唔算重,但猪扒够juicy,肉质鲜嫩完全唔鞋,冇猪肉𠮶种腥臭味。而且白饭用上珍珠米,好好食。亦都要咗一个甜品,系大热嘅朱古力千层饼。一层层嘅朱古力忌廉好滑,面头再加左一层朱古力酱同可可粉,令整体嘅朱古力味更加浓,仲有少少果仁碎增加口感。饮品方面要咗一杯iced mocha,朱古力同咖啡味嘅比例啱啱好平衡到,又唔会太甜。呢度嘅环境靓之外又坐得舒服,食物质素亦都好唔错好适合好姊妹聚餐。