2020-09-03
▲精致拉花,手握一杯浪漫。前几日途经炮台山,刚好有一个钟无嘢做,于是我就揾下附近有咩靓嘅黄店Cafe~点知有惊喜!揾到呢间拉花超靓嘅「Pause It」!呢间店出名颜色漂亮嘅拉花Latte,如粉蓝色嘅蓝橙Latte、粉红色嘅红丝绒Latte、粉紫色嘅紫芋Latte,以及黑白色嘅竹炭latte等等,一杯在手,令人少女心爆发!另外,咪睇佢颜色咁缤纷,就以为系色素集合体,其实佢哋嘅颜色都来自天然食材,好似红丝绒Latte系用红菜头,蓝橙Latte系用蓝海藻粉等等,注重健康嘅朋友都无有怕。▲红丝绒Latte有少少莓味,味道唔错。▲蓝橙Latte真系带少少橙味,奶香浓郁。今次我就拣红丝绒Latte,朋友拣咗蓝橙Latte,咖啡师仲分别画咗独角马及海马拉花,真系劲精致,靓到唔舍得饮!😍至于味道方面,我跟朋友饮完都唔太知咩味><就是香香甜甜、质感绵密嘅奶泡~整体唔算话好特别,但打卡嚟讲就100分!▲Pause It楼底高,空间感十足,坐得几舒服。▲白色、水泥地板及木制家俱,有啲去咗首尔Cafe嘅感觉。▲好钟意Pause It个环境,落地大窗,自然光充足,加上白色和木色嘅装修
红丝绒Latte
蓝橙Latte