2019-09-03 372 浏览
就快生日,好姊妹带我嚟铜锣湾食法国日本fusion 菜!首先餐厅环境好靓,布置得好仔细,连个Menu都系一本故事书嘅设计,感觉好浪漫。每一枱客都有专人讲解食物嘅特点,真系好贴心!原来餐厅咁梦幻,系因为几个香港人老板梦想开间餐厅,为大家带来梦幻嘅体验。由于地理位置关系,佢哋选用日本新鲜食材,加上法式料理方式,创造出不一样嘅体验。我哋叫咗Set Menu里面嘅surprise Menu。有两个𩠌系Surprise dishes。今次seasonal嘅系西班牙豕肉同鹿儿岛和牛A4牛柳,因为肉较多而油份少,加埋海盐同黑松露煮嘅日本烧汁,可以称得上系味觉嘅最佳享受。另一个surprise dish 系汁烧雪鱼:鱼油丰富加埋酸味的汁中和鱼油,又系做得好出色!前菜芝士蘑菇挞、刺身级带子、豆腐牛干菌味噌海胆、松叶蟹配芒果及raspberry 酱,每味𩠌都令人惊喜十足。波士顿龙虾慢煮加上芒果,同埋炸过嘅羽衣甘蓝加埋啤梨令口感极其丰富。最后食埋个芝麻石头甜品,真系好满足!
就快生日,好姊妹带我嚟铜锣湾食法国日本fusion 菜!