2022-08-02 57 浏览
上一次到这里是两年前,当时疫情稍缓放宽堂食、朋友即刻book位嚟呢间心仪已久的花花餐厅为另一友人和我庆祝生日;今年生日再次嚟食饭、繁花依旧仍然有种梦幻感觉,食物都有进步白房子生日汉堡> 生日蛋糕食得多,换下口味食生日汉堡!有小鲜花有心型蜡烛嘅雀笼摆盘充满仪式感、公主感爆灯!汉堡用两片厚身班戟代替面包,口感厚实有弹性都几香,里面系更厚身嘅煎蛋都食到蛋香,加埋烟肉生菜丰富又满足紫醉金迷> 我最钟意紫色、觉得佢靓到氹一声!浅紫意大利饭用咗紫椰菜加忌廉打汁煮,口感适中调味okay,上面舖咗蒜蓉煎嘅开边大虾和清酒煮青口香口惹味,缀以金箔食用花和香草,360°零死角咁养眼牛奶曲奇杯> 个杯嘅手工和画功都唔错,上面有只戴咗口罩嘅超萌兔仔,杯内有层士多啤梨foasting,倒牛奶入曲奇杯就变成淡味草莓奶,饮完牛奶食埋个杯好有趣!曲奇杯味道还好,有啲唔舍得食㗎咁得意蝶豆花绿茶 > 第一次嚟时饮过比较淡无乜味,今次再饮甜味出啲,搅匀啲蜜糖就ok。渐变紫黄双色永远咁煞食抢眼

蝶豆花绿茶

牛奶曲奇杯/蝶豆花绿茶