2022-10-18
之前系尖沙咀见到呢间酸菜鱼店好想试 不过好长龙🥹 铜锣湾店新开终于有机会试啦👍🏻 由装修去到餐具都充满满满既Tiffany Blue做主调 💙装修好光猛舒服 仲有服务好主动好亲切💕 同一班酸菜鱼店好唔同😛 今日想食辣试其他菜色 质素都好唔错🤩⭐️ 麻辣香锅 🥘浓浓既麻辣味好地道🌶 食得返川菜调味浓郁既感觉 虽然见到辣椒好多 🫠但唔系得单调既辣味 有芝麻花生荽茜既点缀🥬 配料选择左嫩牛肉同鸡翼调味得好入味🐮 莲藕木耳同土豆既口感各有各丰富🥔⭐️ 宫爆虾球 🦐油爆过既虾球好有镬气好考功夫💪🏻睇落精致但系虾球份量好丰富🧡 偏酸甜既口味可以中和返辣度🍍⭐️ 红糖糯糍粑 🍭每次食川菜都必点‼️外面好酥脆 但系黏黏既Mochi感配上红糖好有日式丸子嘅感觉🍡 一定要趁热食🔥⭐️ 彩虹乌龙冰粉 🍧冰粉有种爱玉滑溜既口感🍮 特别在本身甜度唔高仲带点茶味🍵 红豆 提子干 芝麻各种配料混在一齐🫘口味好Exotic😋⭐️ 新鲜水果乌龙茶 🍉茶底清新唔会太甜☕️ 配上粒粒新鲜生果好有夏日感觉 🥭⭐️ 多多桃胶鲜奶 🍼有啲似好多配料嘅珍珠鲜奶🧋 有红豆丸子等等😋特别在桃胶口感QQ地 感觉比较健康
麻辣香锅
⭐️ 麻辣香锅 🥘