2017-11-27 308 浏览
由day one九龙城开舖帮衬到依家,可以话真心超级失望 😥 无论出品和服务真的大大不如以前。两星期前食完仲帮佢揾藉口安慰自己,可能开多左分舖,出品水准偶然有d偏差挂。所以今日都照常去帮衬。话说我地三人到嘅时候,睇落好似系无位,而且当时外面有两堆人等紧位,所以去counter到攞左飞之后继续系门口等。无耐,系我地前面等位嘅人都入晒座,得返我地三人。突然有一对情侣直接走左入舖坐左系最近门口个张台嘅两个位,心林都啱嘅,两个位我地三个人都坐唔落。唔到两分钟,有张坐左两个人嘅四人台起身买单,我地林住‘好野,有位噜’。点知佢地都未开始买单,之前个对情侣立即起身走左过去个张四人台(下面有图),而且系counter一直同收银个个女仔倾计个个waitress仲示意欢迎佢地坐过去。我火都来埋,我地等左咁耐,系咪应该比台我地先呢?而且我地系三个人。我即刻行过去问佢,点知佢返问我地,你地攞左飞未 😡😡😡😡 我好㷫咁问佢‘’你地挂住倾计唔睇下仲有无number未哎嘅咩?‘’佢即刻知衰,指向店尾个到有三个位就我地过去坐。依一刻我仲爆 😡🔥😡🔥😡🔥😡🔥😡🔥😡🔥我系门口等左咁耐,原来系你地两个要倾计而有位唔叫我地入

话说我地三人到嘅时候,睇落好似系无位,而且当时外面有两堆人等紧位,所以去counter到攞左飞之后继续系门口等。无耐,系我地前面等位嘅人都入晒座,得返我地三人。突然有一对情侣直接走左入舖坐左系最近门口个张台嘅两个位,心林都啱嘅,两个位我地三个人都坐唔落。唔到两分钟,有张坐左两个人嘅四人台起身买单,我地林住‘好野,有位噜’。点知佢地都未开始买单,之前个对情侣立即起身走左过去个张四人台(下面有图),而且系counter一直同收银个个女仔倾计个个waitress仲示意欢迎佢地坐过去。我火都来埋,我地等左咁耐,系咪应该比台我地先呢?而且我地系三个人。我即刻行过去问佢,点知佢返问我地,你地攞左飞未 😡😡😡😡 我好㷫咁问佢‘’你地挂住倾计唔睇下仲有无number未哎嘅咩?‘’佢即刻知衰,指向店尾个到有三个位就我地过去坐。依一刻我仲爆 😡🔥😡🔥😡🔥😡🔥😡🔥😡🔥我系门口等左咁耐,原来系你地两个要倾计而有位唔叫我地入去坐。如果唔系我老公话算啦,我即刻同佢开拖(图片系counter个两个女仔,我地入座左之后,佢地仲继续倾计)。

入座之后,点左益力多沙冰、宇治金时同芒果沙冰。甜品来到,发觉同以前比较:
1)份量细左好多,以前系用图片里面放系沙冰碗下面个只碟来出沙冰嘅 (有图比较两只碟size),依家用细碗
2)味道大不如前,宇治金时绿茶味道淡,益力多沙冰没有乳酸味道,芒果味道比以前假

经过今次之后,我应该都唔会再来,因为唔想自己再次失望。小方糖由一间店做到依家连锁,以前由‘‘唔好吃唔收钱’’同服务好,到依家品质差服务差,图片可以睇到员工倾计多过做嘢(原本企系收银台倾计个个女仔,坐埋低来倾计,之前counter倾计都系一直坐,或者系老板娘挂😏),真系戥个老细担心。
2017-11-26
宵夜