2023-06-08
大人细路一定啱食啱玩嘅亲子餐厅好多人都知愉景新城系一个小朋友劲friendly嘅mall, 我地今晚特登带埋2岁大嘅Boy黎食•玩•shop, 阿仔喺li间餐厅玩到最后要拉佢走😂, 新开嘅餐厅所有玩具设施都好新净呀.🐒原本平时都有习惯带Boy嘅小饭壶出街, 阿妈惊无野啱佢食, 但今次就无带, 因为睇左d介绍同餐厅menu有齐哂bb到小朋友都啱食嘅选择, 连bb 粥糊都有供应真系唔系度度有👍🏻, 即叫即制够哂新鲜.🐒小朋友入场费只系$158, 包儿童餐一份+1hr韩服体验+2hr游玩区会唔会太抵😲!! 当然如果non peak去仲抵la. 大人min charge都非常合理, 想讲d韩服超新净靓靓🤩.🐒芝士炸鸡 现炸嘅韩国🇰🇷炸鸡喺满满拉丝芝士嘅铁板上, 每一件炸鸡一定要点芝士🧀️, 韩国炸鸡特别在薄薄炸浆内juicy又嫩嘅鸡肉, li个一定系happy share必点.🐒顶级霜降牛小排我地order左li碟牛小排好惊喜, 一碟6件现切非常厚切, 油花好靓, 烧熟左食真系好juicy, 啖啖肉嘅口感超丰富, 随”肉”附上各款泡菜, 生菜, 腌白萝卜, 夹埋一齐食超有风味!🐒韩国鳗鱼 系来自
韩国鳗鱼
系来自釜山嘅新鲜鳗鱼, 好大块好肥美呢, 店员教我地先烧皮个边, 等肉变弯就可以反转烧脆埋个边, 我自己烧都怕handle得唔好但原来唔会, 涂满鳗鱼汁, 一食系劲嫩温高质又juicy! 好正.
苹果香蕉窝夫
苹果香蕉窝夫
Waffle造型实在太可爱! 有阿仔最爱嘅香蕉🍌仲有熊仔雪糕🍦, 新鲜焗嘅waffle外脆内软, 饭后甜品必食.
冷压果汁2杯
Cold pressed橙汁, 苹果汁各一, 阿仔超爱, 妈咪放心俾佢饮.
水果迷你班戟
水果迷你班戟
一粒粒迷你班戟🥞啱哂小朋友, 又甜甜地, 水果又多, 成碟都系新鲜又甜又吸引嘅水果, 士多啤梨, 蓝莓, 青提完全系健康之选.
韩国公主蛋包饭城堡
靓靓蛋包饭周边铺满哂红萝卜, 粟米, 薯仔几款都系色彩鲜艳够哂吸引嘅蔬菜, li个饭令到阿仔食唒所有红萝卜, 粟米同埋饭👍🏻.
造型紫菜包饭
造型紫菜包饭
会唔会太可爱呀😍, 每件寿司都系cute cute蜗牛🐌, 其实系鸡蛋, 芝士, 火腿好有创意.
🐒
同阿仔玩左差唔多2hrs, 来回波波池, 揸车, 砌巨积木, 扮超市收银😂连2岁以下专玩corner都玩埋, 佢唔攰阿妈都无电🪫, 玩到唔舍得走😂. 下次嗌埋其他妈咪一齐黎再食+玩la!