2020-09-30 327 浏览
约咗朋友食lunch,撞啱亲戚有要事,临时将表姨甥女暂托于我,所以只好带多个小朋友赴约🤷🏻‍♀️好在朋友唔介意,仲即刻帮手揾咗间啱晒小朋友嘅Cafe😌😌Cafe有好多唔同嘅玩意,有足球机、怀旧电子游戏机、board games、机械人模型、漫画及玩具等,仲有小朋友最钟意嘅小动物,真系大人细路都总会有样嘢啱玩👍🏻饰柜内嘅机械人款式多不胜数,店员透露老板自年少已开始储机械人,店内所有机械人都系历年嘅珍藏,有好多款式都已经年代久远,最啱机械人发烧友朝圣👍🏻Cafe老板亦系漫画迷,除咗出版过漫画「小薯先生」外,亦收藏咗唔少漫画,当中有我儿时必睇嘅「蜡笔小新」,我都忍唔住拎返本睇睇回味吓😆表姨甥女一时就玩玩具,一时就同啲小动物玩,已经无我嘅存在价值😆我就可以好轻松咁同朋友一边吹水一边食lunch:🍖酱烧BB猪仔全骨配铺天薯条($98)店员极力推介佢哋呢款得奖菜式,咁我哋就一于试吓啦😆猪仔骨满布惹味酱汁,甜甜地几开胃,肉质腍得嚟又好入味😋份量亦都算多,但惊喜感不大!反而薯条系热辣辣即炸起,配有少少肉酱、酸甜酱汁及奶油同食,相对上我会更喜爱😋🥩香煎安格斯西冷牛扒配薯菜($128)我咁钟意食steak,

🍖酱烧BB猪仔全骨配铺天薯条($98)
店员极力推介佢哋呢款得奖菜式,咁我哋就一于试吓啦😆

🥩香煎安格斯西冷牛扒配薯菜($128)
我咁钟意食steak,当然要点啦😆
牛扒煎得几香,而且牛味都几重,配同即磨岩盐真系几好食,朋友都觉得唔错,而且以呢个价钱嚟讲都真系唔贵👍🏻

🥣🍞是日餐汤及蒜蓉包(套餐跟餐)
是日餐汤系罗宋汤,罗宋汤唔够浓,蔬菜偏少,味道一般;蒜蓉包烤到金黄色,香脆之余又有阵阵蒜香,都几惹味😋

☕️香滑即磨咖啡(套餐冻饮+$2)
我唔饮咖啡,所以就无试啦!
爱好咖啡嘅朋友就觉得咖啡还ok,但味道普通,无乜特别!

🍵桂花茶(套餐转特饮+$15)
桂花茶清清地,有阵阵桂花清香,最好系可以无限加水,唔洗就住饮,抵饮👍🏻🤩

Cafe俾人一种舒服亲切嘅感觉,店员又friendly,我哋足足系度hea咗2-3小时😆就连亲戚上嚟Cafe接走表姨甥女时,佢都玩到唔舍得走😂真系啱晒大小朋友一齐嚟👍🏻

另外,Cafe做紧外卖自取三折优惠,意粉竟然低至$31就有交易,真系好抵🤩大推👍🏻👍🏻
午餐