Lunch见中环好多餐厅都好爆场,就近近地行左去铁行里入边揾餐厅,竟然比我揾到间性价比几高既越南小店就打算试下佢~因为系中环lunch time既关系,所以等位都等左大约20分钟先入到去。入到去餐厅比较细少,坐得唔算话好舒服果种,但员工都亲切友善👍🏻坐低后我就叫左个沙嗲猪颈肉饭,另外见佢个蒜蓉牛油鸡翼系店长推介,咁我又散叫多4只蒜蓉牛油鸡翼试试佢。首先黎到既系鸡翼,一上枱已经闻到好香,一试真系爱上左,佢炸得好香脆,肉质又细嫩,完全唔「鞋」口,加上佢铺底既蒜蓉萝卜丝好惹味,4只真系唔多够喉👍🏻👍🏻👍🏻 再黎就系佢个沙嗲猪颈肉饭,佢个沙嗲闻落好香椰汁味,但食落就冇闻落咁香,略嫌个沙嗲味唔系好岀唔够惹味,但个猪颈肉就好冧好香口,十分好食,猪颈肉同个饭份量都好足,唔大食既女仔朋友可能两个人share一碗都仲得,男士们就一定够饱肚,呢个份量黎讲系十分抵食。最后埋单就$100,中环食lunch黎讲就差唔多都系呢d价,唔算话好贵,小店黎讲算系有惊喜,推荐!

2024-09-13
等候时间
20 分钟 (堂食)
  • 蒜蓉牛油鸡翼