2024-02-06
河内越式料理📍旺角西洋菜南街204号地舖味道:😋😋😋😋😋😋😋😋环境:🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑服务:😏😏😏😏😏😏😏😏河内越式料理设有大围、尖沙咀、旺角等多间分店,今次试咗佢嘅旺角分店,估唔到食物大件夹抵食,CP 值几高㖞😍我哋order 咗1️⃣顺化蕃茄蟹肉扎肉汤檬🍜💰66汤底浓稠,既有蕃茄嘅酸酸甜甜、又带有香料嘅清新,非常开胃😋一碗有三块大大块嘅扎肉,仲有丝丝嘅蟹肉🦀,扎肉肉质弹牙、蟹肉劲多同好好鲜甜,正啊!2️⃣越式猪颈肉捞檬🍜💰62猪颈肉肥瘦相间、鲜嫩多汁,面条弹牙挂汁,捞檬酸酸甜甜,非常清新开胃,夏天食一流!😌3️⃣越式炸春卷(2件)💰22四个字:皮脆馅靓!馅料有萝卜丝、猪肉、粉丝同木耳等,非常足料,配合埋酸酸甜甜嘅辣好惹味😍4️⃣冻越南滴漏咖啡☕️💰18上层系咖啡、下层系炼奶,餐厅会提供一枝匙羹比你捞匀。估唔到捞匀后仍然keep 到醇厚嘅咖啡香、炼奶又唔会太甜、死甜,大推👍5️⃣鲜芒果西米露💰10食得出芒果好新鲜,唔系罐头生果/用糖水浸住个种,椰香味浓,消暑解渴之选😆另外虽然餐厅客人好多、外面都好多人排队,但店员好有礼貌同耐性👍👍#香港美食 #美食推荐 #美食日记 #越南菜 #香港美食推介#旺角美食推介 #
📍旺角西洋菜南街204号地舖
2️⃣越式猪颈肉捞檬🍜💰62
3️⃣越式炸春卷(2件)💰22
4️⃣冻越南滴漏咖啡☕️💰18
5️⃣鲜芒果西米露💰10
#香港美食 #美食推荐 #美食日记 #越南菜 #香港美食推介#旺角美食推介 #越南嘢推介#越南餐厅 #平民餐厅 #打卡餐厅 #河内越式料理 #越南餐厅关注组 #越菜 #河内#旺角好去处 #太子好去处 #食在旺角 #食在太子 #是靓午 #mongkok #mk #princeedward #kowloon #hongkong#hongkongfood #vietnamfood #hongkongfoodie