2022-07-23
系肥妹仔收工之后肚饿到一个点🥲🥲系呢个时候就劲想疯狂食肉🤪咁岩行过长沙湾附近,竟然见到一间Keep住有人上去嘅扒房,价钱又唔贵,岩晒我呢个悭妹👍🏻👍🏻一到去之后觉得环境同坐位都好宽阔,有啲旧式扒房嘅感觉😊最后我地拣左牛柳同肉眼扒🙂加20蚊仲有吉列猪柳添😆牛柳同肉眼扒我哋拣左五成熟,分别要左黑椒同蒜茸汁,另外仲加钱转套餐,有餐饮、餐包、餐汤同埋甜品仲有饭、意粉或者薯条都系加22蚊咋😆牛柳厚厚嘅质感,表面有少少焦化,切开入面呈粉红色,口感软荏,肉味香浓,而肉眼扒大大块,同样口感软荏,肉味充足🥩🤤当然吉列猪柳都唔错,两大块厚薄适中,脆皮唔会太厚,只系淋左洋葱汁之后变得冇咁脆口,但都系好好味😋估唔到今次误打误撞竟然俾妹仔揾一间唔错嘅餐厅,份量大味道唔错,仲要价钱唔贵,好值得推介俾大家👍👍