2024-07-25
突然想吃鸡煲, 但系又想食一啲大件夹抵食嘅鸡, 知道上水有一间营业到通宵时分的鸡煲专门店 - 叶味鸡煲, 今晚就shopping完夜啲过去食, 都唔怕冇得食啦!老板娘殷勤亲切嘅态度, 感觉佢有宾至如归嘅感觉, 佢所推介嘅叶味麻香鸡煲果然零舍不同, 即叫即切三黄鸡, 斩件后即刻煮, 新鲜热辣辣的鸡煲就这样上枱了, 想不到一锅里面是这么足料, 有大大件的鸡件, 洋葱, 芫荽及麻香汤底, 而每一件鸡件都系多肉少骨, 质感结实, 肉质够滑, 搞到我哋食完一件又一件!!!小食方面见到相片及吸引, 就叫了一份藤椒爽口鱼皮, BB辣口味刚刚好不会太辣, 每一件鱼皮都好爽口, 藤椒味令我哋食得好滋味!还点了一些火锅配料有鱼皮饺, 贡丸, 龙虾丸及豆腐等等, 煮一煮就好索味了见到其他菜式咁吸引, 下次要试吓药膳鸡米线先得!#叶味鸡煲 (上水) 上水新祥街2号地下E号舖#上水鸡煲 #香港鸡煲 #抵食鸡煲
见到其他菜式咁吸引, 下次要试吓药膳鸡米线先得!
#叶味鸡煲 (上水) 上水新祥街2号地下E号舖
#上水鸡煲 #香港鸡煲 #抵食鸡煲