2018-04-26 97 浏览
相信好多香港人都好钟意饮茶 食个包饮啖茶 和朋友聊聊天 这样便能消磨一大半天今日专程嚟到土瓜湾揾个好耐冇见嘅朋友 佢就尽地主之言 带我去食好嘢呢间酒楼入面嘅装修好新净 又够光猛 大部分嘅食客都系呢度嘅居民点心种类都非常多元化 点心嘅系列都改咗啲有意思 好意头嘅名字 例如 肠肠久久 脆味人生有啲款式仲会图文并茂 而且价钱仲好亲民烧腩仔 一定要食外皮脆卜卜 好似食紧薯片咁 中间一层肉一层肥膏 梅花间竹 口感一流而且腌得入味 咸道适中鲜虾菜苗饺 晶莹通透 外皮烟韧 馅料非常丰富 鲜虾肉配上菜苗 非常健康鲜味流沙奶皇包奶黄包要趁热食 入面系流沙嘅效果 仲有粒咸蛋黄 好耐未食过咁好食嘅奶黄包啦原只鲜虾饺 呢个又系冇得输 原只鲜虾仁 馅料胀卜卜 真材实料北菇棉花鸡 最钟意食又厚又绵嘅棉花 咬落去啖啖都系鸡汁 非常juicy鸡肉完全冇骨 啖啖肉 非常滑炸鱿鱼须 用咗咖哩粉炸所以有啲黄色 咖哩同鱿鱼呢个组合非常夹 虽然有啲热气 但系味道一流食唔停口呢度系做街坊生意 大部分嘅食客都应该系住喺呢度附近 店员同食客关系打成一片 实在难得

例如 肠肠久久 脆味人生

有啲款式仲会图文并茂 而且价钱仲好亲民