2018-04-26 803 浏览
元朗酒泉,由中学时期食到出黎社会大学做野都继续食紧,全因为佢好味大件夹抵食!细个食寿司系为咗大件,大个咗食寿司就追求味道。而酒泉营运至今都未令我失望,每次食完都会抱住个肚走打头阵既系蟹子沙律,呢个就冇乜特别,但系佢胜在蟹子多!捞完之后每一啖都食到有蟹子!好满足第二样上场既,系三文鱼寿司。三文鱼寿司要好食就一定要同铺头煮既豉油夹!因为煮得好既豉油可以令到三文鱼脂肪既香味谷出黎酒泉系哩方面都好出色!第三样系鳗鱼寿司,好耐冇食鳗鱼寿司,因为鳗鱼寿司比较贵,但系今次特登黎试吓,系鳗鱼寿司黎到时候有d意外,因为条鳗鱼都几大条下,一啖系放唔哂入口另外嘅芒果三文鱼反卷同埋和风鳗鱼反卷,就冇乜惊喜,个人认为芒果同埋三文鱼唔系咁夹。而鳗鱼反卷既饭同埋鳗鱼嘅比例差别太大,饭太多鳗鱼太少,令到好似食紧白饭咁。最后黎既系海蜇寿司、蟹子寿司、辣三文鱼寿司。海蜇寿司爽口弹牙,加埋芝麻非常香,蟹子寿司d蟹子蟹子多到食到成口蟹子;辣三文鱼寿司,小小辣,但系非常有惊喜,因为佢系将三文鱼切粒,令到佢好有咬口好弹牙,小小辣令到三文鱼嘅味道更加可以浮出嚟,必试推介!而环境方面,地方够大,虽然人客多但系环境清静。职员亦好hel

细个食寿司系为咗大件,大个咗食寿司就追求味道。
而酒泉营运至今都未令我失望,每次食完都会抱住个肚走

酒泉系哩方面都好出色!

最后黎既系海蜇寿司、蟹子寿司、辣三文鱼寿司
海蜇寿司爽口弹牙,加埋芝麻非常香,
蟹子寿司d蟹子蟹子多到食到成口蟹子;

而环境方面,地方够大,虽然人客多但系环境清静。职员亦好helpful,见我哋啲茶饮晒都即刻帮我地斟茶,非常好
虾子沙律
三放鱼寿司