2018-10-28 334 浏览
今日又行海港城,我地发现到海港城最近开左好多新餐厅, 不过有一间系一直都有好多人排, 就系cheesecake factory 啦, 我地2点半到谂住冇咩人排队, 一到埗发现都要排九个字, 可想然知到底佢有几受欢迎。有位之后,我地简左2个最后我哋拣咗一个意粉加一个芝士蛋糕。意式肉肠及虾粗管通粉同士多啤梨芝士蛋糕意式肉肠及虾粗管通粉一食落去就有好浓烈嘅芝士味,再加上佢啲辣肉酱有少少辣味喺度,食落更加开胃。啲虾都算个份量都几足同埋都有鲜虾味,正! 值得一提嘅系佢嘅肉丸系用新鲜嘅肉搓成,而且辣味恰到好处喺,最紧要嘅系个size对正常食量嘅人哋讲都算大份,最适合大胃王,之后我哋仲食咗个士多啤梨芝士蛋糕我就觉得旧CREAM有啲大旧所以我地冇食晒D CREAM, 不过无可否认嘅系cheesecakefactory嘅芝士蛋糕真系非常之好食,芝士味非常之浓并且非常滑,食完系冇油腻既感觉,随著淡淡芝士味之外,加上新鲜嘅士多啤梨一食落去就有一种好清新嘅芝士味道,口感一流最后一提嘅系如果两个人嘅话我建议你地可以叫一个一个意粉加一个芝士蛋糕咁样对个份量就差唔多啱啱好喇。
今日又行海港城,

有位之后,
我地简左2个最后我哋拣咗一个意粉加一个芝士蛋糕。

意式肉肠及虾粗管通粉同士多啤梨芝士蛋糕

意式肉肠及虾粗管通粉