2021-04-20 287 浏览
知道深水埗有间餐厅名叫「卡邦尼餐厅」,朋友好钟意食卡邦尼意粉就谂住去试吓。去到发觉唔止得卡邦尼意粉食,重有扒同咖喱饭。因为有太多选择嘅关系,朋友最后冇食到卡邦尼意粉😹。呢度嘅野食大件夹抵食,是关呢度嘅套餐价钱最贵都系六十零蚊,份量多又足料,重有齐汤、饭/意粉同埋野饮。跟餐送汤,同朋友各嗌左罗宋汤同甘荀汤,两个汤都够晒热。罗宋汤又辣又酸,饮一啖即刻醒神晒!椰香咖喱吉列炸猪扒意粉($58)有大大块蒜片,食落好香。猪扒好大块,重超厚! 呢个厚度实在太过分啦!猪扒唔会太硬外面脆卜卜好好味肉唔会嚡虽然厚,但唔会炸到入面唔熟火候教得啱啱好要赞一赞大厨嘅功力👍🏻咖喱唔辣好香意粉有口感, 唔会腍椰菜爽脆出边食𠮶配菜通常都有阵草青味但系呢度冇,我仲专登夹黎食有菜有肉好健康👍🏻韩式咕噜炸鸡(小辣)($58)炸鸡皮脆肉嫩,落左甜酸酱酸酸地好开胃呀!餐饮分别嗌左冻蜂蜜柚子茶(冻饮加$3)同埋冻荔枝红茶(特饮加$8)。冻荔枝红茶唔会好甜,有荔枝嘅清甜味。

跟餐送汤,同朋友各嗌左罗宋汤同甘荀汤,两个汤都够晒热。
罗宋汤又辣又酸,饮一啖即刻醒神晒!

椰香咖喱吉列炸猪扒意粉($58)
有大大块蒜片,食落好香。

肉唔会嚡
虽然厚,但唔会炸到入面唔熟
火候教得啱啱好
要赞一赞大厨嘅功力👍🏻

咖喱唔辣好香
意粉有口感, 唔会腍
椰菜爽脆
出边食𠮶配菜通常都有阵草青味但系呢度冇,我仲专登夹黎食
有菜有肉好健康👍🏻

韩式咕噜炸鸡(小辣)($58)
炸鸡皮脆肉嫩,落左甜酸酱酸酸地好开胃呀!

冻荔枝红茶唔会好甜,有荔枝嘅清甜味。