2021-09-12 14 浏览
今日孤身一人嚟到Romanne Leisure Food Concept (砵兰街分店)食Tea,餐厅人唔多,唔使等位就直接有得入啦~餐厅用左好多植物布置,座位都算阔落,坐得都几舒服。叫左个Set Lunch,有一个主食、一客沙律/餐汤&一杯餐饮。餐饮要注意,有部分要加钱的~我拣左沙律、烤大啡菇芝士自家制牛肉麦汉堡配香料薯条同一杯Strawberry Mixed Soda (+$14)。天气热焫焫焫焫焫著,一杯充满士多啤梨香嘅冰冻饮料真系唔少得!!沙律好新鲜,生菜、蕃茄仔、粟米咬落口都「索索声」!沙律酱酸MayMay,好醒胃。等左一阵,主菜上场啦!首先,个份量真系好大,$99一个set嚟讲真系好抵食!大啡菇同汉堡都好厚身,大啡菇好入味,又嫩口多汁,好掂!汉堡包皮应该系涂左D果酱再拎去烤,所以有股甜香,又唔会有好干、硬掘掘嘅感觉!而薯条系好香口,脆卜卜!自问胃口唔细,但呢个Set Lunch份量实左好劲,仲有D食唔哂!!埋单$113,值得再嚟!!

2021-09-09
  • 烤大啡菇芝士自家制牛肉麦汉堡配香料薯条