2020-11-05 564 浏览
Lunch time同同事去西湾河食lunch,呢间bookmark左好耐架啦所以有d期待。呢间餐厅主打鲷鱼汤,黎到无理由唔试下就叫左吉列豚肉鲷鱼浓汤乌冬,套餐有沙律、主菜、鲷鱼汤乌冬同埋饮品。鲷鱼汤乌冬要趁热食如果唔系会腥,自己食开重口味食之前谂汤底会唔会好清淡,汤底呈奶白色面头摆咗一阵就已经有层衣浮面,汤底香浓几重鱼味几唔错,饮落有少少胶质嘅黏感但唔到浆口,一啖乌冬一啖汤正呀;豚肉即叫即炸大块厚切,炸浆薄肉质嫩滑有肉汁,配埋沙律酱同日式猪扒酱,个人觉得配沙律酱夹d,乌冬弹牙;饮品都几多款拣有茶、汽水同梳打,见黑乌龙茶比较特别就叫左, 茶包冲嘅有玫瑰。餐厅整洁光亮,推介鲷鱼汤,唔好以为食面唔够饱,套餐大大份男仔都够饱又无加一服务费抵食呀~