2022-05-15 416 浏览
.📍 光荣冰室📍#馒头去荃湾 #馒头的港味道好耐冇出街食饭🙈。------------------------------1️⃣ 叉烧炒蛋饭 ($50)光荣绝对系大份夹抵食嘅代表餐厅,所谓嘅「少饭」其实就系平时我喺屋企食一碗饭嘅饭量😂,𩠌嘅份量都足以令小编饱到夜晚,protein也满满的😍。嘢食质素以呢个价位嚟讲都几满意,叉烧调味偏甜冇异味,虽然系瘦叉居多,但肉质竟然唔干硬,仲有少少弹牙,呢点其实超考功夫🥺;饭炒蛋口感滑溜,唔会过生,整淋啲饭,蛋香同微微葱香混合,每一啖都好香口💕,用嚟配饭简真冇得输。最紧要嘅系落佢哋嘅甜豉油,落佢哋嘅甜豉油,落佢哋嘅甜豉油!!!2️⃣ 热柠水 (跟餐)------------------------------🔸整体评分:8.0/10🔸小编回头率:7.5/10
📍 光荣冰室📍#馒头去荃湾 #馒头的港味道
好耐冇出街食饭🙈。
1️⃣ 叉烧炒蛋饭 ($50)

2️⃣ 热柠水 (跟餐)
🔸整体评分:8.0/10
🔸小编回头率:7.5/10