2009-03-15 54 浏览
从报章的介绍,与家人来到土瓜湾这间人气小店。8 点坐低,都唔算等左好耐位。但系我地之后就多左好多人黎等位又逼爆店啦,之后多人既时候,落单真系有 d 乱,坐位都系,老板都唔得闲收钱,大家都要耐心慢慢等。人手好似有 d 唔够,疑似老板娘落单、蒸虾都系佢。环境旧旧的,疑似老板娘说十几年无转过 menu,台布都系胶台布,所以睇舖面都好难估到佢都系人气小店。4 位叫了4 味:蒜蓉蒸开边虾 $80 - 漏左单,结果系即刻蒸,睇墙上杂志话系游水草虾 14 两,唔知系咪咁多啦。不过我估都有 15 只到,唔算系大虾,但系都算几干净,d 肠都起得七七八八,不吝啬的落芫茜同蒜蓉,食到成日都系蒜蓉,好味呀。本杂志有 d 似几年前的,但系都话蒜蓉蒸开边虾系 $80,咁即系海啸前后都无加价啵。蒜蓉扇贝 $80 - 好大块呀,不过得6只,又系好多蒜蓉,不过 d 粉丝就少左 d 同埋唔爽啰。姜葱田鸡煲 $49 - 田鸡我食唔惯,所以觉得比较多左 d 骨,但爸爸话算几好。白饭 $4椒盐鲜鱿九肚鱼双拼 $49 - 本来系要椒盐鲜鱿,但疑似老板娘话双拼都系一样价钱,所以要左双拼。我觉得九肚鱼多过鲜鱿好多,唔系太抵添,九肚鱼
从报章的介绍,与家人来到土瓜湾这间人气小店。

8 点坐低,都唔算等左好耐位。

4 位叫了4 味:

白饭 $4

椒盐鲜鱿九肚鱼双拼 $49 - 本来系要椒盐鲜鱿,但疑似老板娘话双拼都系一样价钱,所以要左双拼。我觉得九肚鱼多过鲜鱿好多,唔系太抵添,九肚鱼平 d 嘛。鲜鱿都系比较湿身同细旧,算 OK 啦。

食到饱饱埋单 $266,以佢既份量同新鲜既货色来说几抵食,

下次想试泥鱼孟汤,好似好大碗好抵咁。
疑似老板娘系度铺紧开边虾
$66.5 (晚餐)
疑似老板娘系度铺紧开边虾