2018-11-26
酸辣上海排骨面($37)上海排骨原来系炸猪扒(我想食既应该系糖醋排骨先岩),猪扒都几大块,炸得几靓。上海面系幼身个只,望落似米线,份量都好多,连埋酸辣汤一齐饮,好饱肚。酸辣汤材料有猪红猪皮豆腐等,非常热,味道辣>酸, 能够刺激食欲。不过”友人”已经话好辣,我就觉得可接受。(个人口味: 3/5) <<顺带一提,正常水准我系会俾3分。低过3分就代表感觉不太良好。上海云吞拼五香牛肉面($37)汤底无清汤咁淡,有少少味,但都系偏淡。上海面就普通。上海云吞有三粒,系菜肉馅,麻麻地好食,系胜在够大粒。牛肉有牛肉味,但好硬,口感唔好,唔好食。(个人口味: 3.1/5) <<证明”友人”既标准线应该系3.5。就算讲到咁麻麻都竟然有3.1分 →_→蚝油西生菜($16)正常豆浆($8)正常比较少见尼款手写单,几有趣。整体而言,面店既环境真系差d,但胜在价钱合理,食物又够大份,性价比都几高(不过”友人”就觉得味道麻麻)。
上海云吞拼五香牛肉面($37)
蚝油西生菜($16)
正常
豆浆($8)
正常
比较少见尼款手写单,几有趣。