2019-05-05 231 浏览
云来轩出名小菜好味,咁岩有同事要farewell黎呢到就最岩啦。我地一行11人有预先book台,因为全部都系女仔我地就叫左$88蚊套餐share食。好快就黎左前菜同点心,有猪肉虾饺(黄色)、粉果、春卷、凉拌木耳(无相)同牛长展粒。点心皮薄馅靓,凉菜都好好味。小菜有4款:鸡肉炒四季豆。鸡肉炒得入味,啖啖肉。猪肉高丽菜炒杂菇,有少少辣味,但略厌唔够干身。三色椒丝瓜虾仁,虾好弹牙,丝瓜好新鲜,上面仲配左d百合,好特别。仲有炒菜芯同炒伊面,面炒得干身,仲有菇萝卜等配料,有咬口。呢个汤真系不得了!好清甜,一d油都无架!但唔记得左用左咩食材,但印象中佢d汤都系有保证的!最后上埋甜品,芋头西米露,甜左少少,不过竽头同西米都好够林,very good!

小菜有4款:

鸡肉炒四季豆。鸡肉炒得入味,啖啖肉。

猪肉高丽菜炒杂菇,有少少辣味,但略厌唔够干身。

仲有炒菜芯同炒伊面,面炒得干身,仲有菇萝卜等配料,有咬口。